hoe gebruik je een shampoo bar Blokzeep

Hoe gebruik je een shampoo bar & conditioner bar?

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen hoe je shampoo of conditioner uit een plastic fles gebruikt. Maar als je onze Shampoo & Conditioner Blok naast deze plastic flessen houdt, kunnen wij ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over hoe je onze Blokzeep het beste kunt gebruiken. En zelfs als je al vaker een shampoo of conditioner bar hebt gebruikt, valt er misschien nog wat te leren. Daarom helpen wij je graag op weg!

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Maak onder de douche eerst je haar goed nat, net zoals je zou doen bij iedere andere shampoo. Als je haar helemaal nat is, wordt het tijd om er een geurende Shampoo Blok erbij te halen! Bij Blokzeep hebben wij 12 verschillende geuren, dus altijd wel iets dat bij je past!

Er zijn twee manieren waarop je de shampoo kunt aanbrengen in je haar: 

Optie 1 (Het meest vergelijkbaar met het gebruik van vloeibare shampoo):

Pak de shampoobar vast en wrijf hem tussen je handen zoals je ook met handzeep zou doen. Doordat je handen al nat zijn,  is dit een makkelijke manier om hem te laten schuimen! Wrijf tot je genoeg schuim hebt, leg de shampoo bar terug en wrijf met je handen het schuim in je haar. Spoel daarna de shampoo weer uit.

Optie 2 (Persoonlijke favoriet van Blokzeep en de meest effectieve optie):

Pak de shampoobar in je handen en haal hem direct door je natte haar. Tot een gemiddelde (vrouwen)haarlengte hoef je dit maar 2 tot 3 keer te doen. Dat lijkt weinig, maar is meer dan genoeg! Leg de bar dan terug en masseer de shampoo die de shampoo bar heeft achtergelaten in je haar over je hoofdhuid. Spoel daarna de shampoo weer uit.

Hoe gebruik je een conditioner bar?

Nadat je de Shampoo Blok uit je haar hebt gespoeld, kan je er voor kiezen om ook een Conditioner Blok te gebruiken. Dit is vooral aan te raden bij moeilijk en stug haar, bij krullen of bij droog haar. Heb je juist fijn en/of snel vettig haar? Dan kan het gebruik van een conditioner bar ook zeker waarde toevoegen voor je haar maar probeer deze dan alleen te gebruiken voor de onderkant van je haar, ongeveer tot aan je nek. Kijk bij onze conditioner bars en kies de conditioner die bij jouw haar past!

Het aanbrengen van een conditioner bar kan net zoals een shampoo bar op twee manieren. Het enige verschil is dat de conditioner bar in het algemeen, maar vooral de eerste paar keren dat je hem gebruikt, minder schuimt dan de shampoo bar. Daarom raden wij aan de tweede manier zoals hierboven beschreven te gebruiken – de conditioner direct met de bar aan te brengen. Ook raden wij een klein beetje geduld aan, na de tweede of derde keer gebruiken zal de conditioner bar al meer schuimen! Ook voor de conditioner bar geldt dat je hem niet meer dan 2 tot 3 keer door je haar hoeft te halen (uitzonderingen daargelaten).

Heb je je shampoo (en conditioner) weer uitgespoeld onder de douche? Genoten van de heerlijke geur? Super! Met deze boost kunnen jij en je haar weer een nieuwe dag tegemoet! Ben je ook nog benieuwd naar hoe je andere Blokzeep gebruikt, zoals een body bar, solide scheerzeep of zelfs onze duurzame safety razor? Klik hieronder door naar één van onze andere handige blogs!

Hoe werkt een shampoo bar
Ontvang 10% welkomstkorting

Hoera!

Het aanmelden voor de Blokzeep nieuwsbrief is gelukt! Jouw persoonlijke kortingscode is: 

JPBYS9EW

Deze kan je meteen gebruiken en is vanaf nu 7 dagen geldig! Geen zorgen, je krijgt hem ook nog in je mail.

Ontvang 10% welkomstkorting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En shop je eerste Blokzeep met 10% korting. Ga jij samen met ons voor een plasticvrije badkamer?