Hoe gebruik je een body bar?

Een body bar, of Body Blok zoals wij onze Blokzeep graag noemen, is een duurzaam alternatief voor een ‘normale’ plastic fles douchegel. Het voorkomt dat deze fles douchegel over een aantal maanden of jaren in de zee dobbert en is ook nog eens gebruiksvriendelijk! Hoe, dat leggen wij je uit! Want hoe ga je om met een Body Blok, hoe gebruik je hem zo efficiënt mogelijk en hoe bewaar je hem goed? Dit lees je allemaal hieronder.

Hoe gebruik je een body bar?

Stap onder de douche en geniet van het warme (of koude, wij oordelen niet/hulde voor jou) water, zoals je dat normaal ook zou doen. Wij hebben ons laten vertellen dat je voor totale ontspanning ook eens kunt proberen in totale duisternis, dus met de lichten uit, te douchen. Voel je vooral vrij ons te laten weten of dit voor jou wel of geen succes was. Maar back to business: Stap onder de douche en pak je body bar erbij! 

Nu zijn er verschillende manieren om je body bar te gebruiken. Je kunt hem tussen je handen wrijven en de zeep met je handen verspreiden over je lichaam. Een andere optie is om meteen met de body bar over je huid heen te gaan. Wat je fijn vindt is afhankelijk per persoon, dus probeer het vooral even uit! De derde manier om je body bar te gebruiken, wat ook meteen de meest duurzame variant is, is met gebruik van een zeepzakje. Hier stop je je body bar in en je gebruikt het zeepzakje inclusief body blok om je in te zepen. Het zeepzakje zorgt voor een fijne scrub en creëert op een natuurlijke manier schuim waardoor je zeep bespaart. Ons zeepzakje is overigens gemaakt van hennep, wat het ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar maakt!

Hoe bewaar je een body bar?

Op welke manier je de Body bar ook gebruikt, heel belangrijk is om hem goed te bewaren. Dit doe je door ervoor te zorgen dat de Body bar tussen de douchebeurten door ook een kans krijgt om op te drogen. Hierdoor verliest hij niet onnodig zeep en gaat hij langer mee! Leg daarom je body bar uit het bereik van het water van je douche en op een goede zeephouder. Op onze rechthoekige zeephouder past precies een Body Blok, deze heeft een aantal kleine openingen aan de onderkant waardoor je Body blok beter droogt en hij is van bamboe! 

Als je een zeepzakje gebruikt, hang deze dan op aan het handige lusje en op een plek waar hij samen met de body bar goed kan opdrogen. Je kunt de body bar gewoon in het zakje laten zitten na het douchen. 

Samenvatting: Hoe gebruik je een body bar?

  1. Je kunt de body bar tussen je handen wrijven en over je lichaam verspreiden. 
  2. Je kan met de body bar ook direct over je lichaam wrijven. 
  3. Een andere manier om de body bar te gebruiken is om hem in het zeepzakje te stoppen en deze over je lichaam te wrijven. Dit zorgt voor een scrubbende werking en je bespaart het meeste zeep.  
  4. Je body bar bewaar je het beste buiten het bereik van water op een zeephouder

Hopelijk heb je nu alle informatie die je nodig hebt om een overwogen keuze te maken tussen vloeibare douchegel en een duurzame Body bar! Bij Blokzeep hebben we maar liefst 17 verschillende geuren Body Blok, dus er is er altijd wel iets dat bij je past! Ben je ook nog benieuwd naar hoe je andere Blokzeep producten gebruikt, zoals onze shampoo bars, conditioner bars, solide scheerzeep of zelfs onze stijlvolle safety razor? Klik hieronder door naar één van onze andere handige blogs!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Ontvang 10% welkomstkorting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En shop je eerste Blokzeep met 10% korting. Ga jij samen met ons voor een plasticvrije badkamer?

Ontvang 10% welkomstkorting

Hoera!

Het aanmelden voor de Blokzeep nieuwsbrief is gelukt! Jouw persoonlijke kortingscode is: 

JPBYS9EW

Deze kan je meteen gebruiken en is vanaf nu 7 dagen geldig! Geen zorgen, je krijgt hem ook nog in je mail.