Blokzeep scheerzepen

Safety razor, scheerzeep en double edge scheermesjes - Hoe ga je ermee om?

Vroeger was het erg gebruikelijk om een safety razor te gebruiken en was het algemeen bekend hoe je ermee om moet gaan. Tegenwoordig komt de safety razor langzaam terug in de mode door zijn duurzame karakter, maar is het voor velen nog een raadsel, of in ieder geval best wel spannend, hoe je de safety razor met zijn double edge scheermesjes juist en vooral veilig (!) gebruikt. Wees niet bang, Blokzeep helpt je op weg!

Stap 1: Hoe maak je je safety razor klaar voor gebruik?

1. Hou de kop van het scheermes vast aan de twee korte kanten en draai het handvat helemaal los. De kop bestaat uit twee onderdelen die hierbij los komen.

2. Plaats voorzichtig een double edge scheermesje tussen de twee onderdelen van de kop (met willekeurige kant naar boven).  Let op: het mesje is scherper dan het lijkt!

3. Hou de kop stevig vast aan de twee korte kanten en schroef het handvat er weer op. Je bent ready to go! 

Gelukkig krijg je bij onze safety razor set al meteen 5 scheermesjes (van het merk Derby). Hiermee kan je meteen met je safety razor aan de slag en hoef je niet ook nog eens eerst uit te zoeken welke scheermesjes je nu eigenlijk moet hebben. Derby scheermesjes zijn overigens perfect voor als je een eerste keer met een safety razor scheert, ze zijn namelijk meer ‘vergevingsgezind’ (zoals ze dat zo mooi noemen) dan andere mesjes. Oftewel, de kans is veel kleiner dat je er een foutje mee maakt.

Stap 2: Prep de plek die je wilt gaan scheren

Een safety razor is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Dat betekent dus ook dat je hem kunt gebruiken voor je gehele lichaam! Als je safety razor klaar is voor gebruik na stap 1, maak dan de scheerzeep nat en breng deze aan op je huid. Heb je een erg gevoelige huid? Gebruik dan het liefst warm water. Op dit punt is het handig om toch even op het verschil in gebruik voor mannen en vrouwen in te gaan:

Vrouwen (dames altijd eerst)

Als je als vrouw gewend bent aan bussen scheerschuim, lijkt scheren met een blokje natuurlijke scheerzeep misschien een wereld van verschil. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo anders. Je kunt je scheerblok nat maken tussen je handen en de scheerzeep met je handen aanbrengen. Maar nog makkelijke is om je huid nat te maken en direct met je scheerblok over je huid heen te gaan! 

Mannen

Hoewel veel mannen ook bussen scheerschuim gebruiken, is het voor jou ook al veel gebruikelijker om solide scheerzeep te gebruiken. Onze scheerblokken zijn daarin niet anders! Zoek een bakje waar je de scheerblok in legt, doe er een klein beetje water overheen en neem de zeep op door met je scheerkwast over de zeep te draaien. 

Ben je gewend met scheerschuim te scheren? Maak de scheerzeep nat tussen je handen en breng de zeep (met je handen of de zeep zelf) aan op je huid. 

Scheerzone ready to go? Top, dan is het nu tijd om dat gevaarlijke apparaat (in de meest sarcastische toon mogelijk) dat wij een safety razor noemen in de hand te nemen en te scheren! In de derde stap vind je de tips die jouw scheerervaring een ultiem succes gaan maken.

Stap 3: Scheertips!

1. De meest optimale hoek voor een safety razor is als je hem ongeveer 30 graden op je huid zet. Klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is dat ongeveer hetzelfde als een wegwerpmesje. Onthou bij het scheren dat de safety razor aan twee kanten snijdt!  

2. Je duurzame scheermes werkt het beste als je hem in korte stroken over je huid heen haalt. Hoe ‘kort’ verschilt voor iedereen, dus probeer vooral even wat jij zelf fijn vindt. De truc bij het scheren is dat je je safety razor losjes vasthoudt. Druk dus vooral niet te hard!

3. Een wegwerpmesje kan je tussen en na het scheren even onder de kraan houden en hij wordt weer schoon. Probeer af en toe na het scheren je safety razor ook af te spoelen terwijl je hem een beetje los hebt gedraaid (of uit elkaar gehaald hebt). Dit zorgt er namelijk ook voor dat je mesjes nog langer mee gaan!

Ontvang 10% welkomstkorting

Hoera!

Het aanmelden voor de Blokzeep nieuwsbrief is gelukt! Jouw persoonlijke kortingscode is: 

JPBYS9EW

Deze kan je meteen gebruiken en is vanaf nu 7 dagen geldig! Geen zorgen, je krijgt hem ook nog in je mail.

Ontvang 10% welkomstkorting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En shop je eerste Blokzeep met 10% korting. Ga jij samen met ons voor een plasticvrije badkamer?