Blokzeep

PaperWise - Wat is het en wat maakt het duurzaam?

Wij van Blokzeep geloven dat persoonlijke verzorging in de badkamer milieuvriendelijker kan, en moét. Daarom bevatten onze producten alleen natuurlijke ingrediënten. Wij zorgen ervoor dat niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant van onze producten milieuvriendelijk is. Zo zijn onze verpakkingen geheel plasticvrij en is het karton dat we gebruiken Cradle-to-Cradle geproduceerd.

Bij Blokzeep bieden we vijf verschillende crème deodoranten aan die volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Onze crème deodoranten zijn verpakt in een aluminium blikje dat het hoogste recyclingspercentage (95%) van alle mogelijke verpakkingen heeft. Toch gaan we bij Blokzeep nog een stapje verder, want de stickers op onze deodoranten zijn van PaperWise. Wat houdt PaperWise precies in en wat maakt het duurzaam?

Wat is PaperWise?

Op aarde leven zo’n 7 miljard mensen. Voor onze voedselvoorziening verbouwen we steeds meer planten en gewassen. De voedingsindustrie gebruikt daar maar een klein gedeelte van: doorgaans alleen de zaden, vruchten, wortels en sappen. Slechts 15 tot 20 procent van de ruim 16.500 miljard kilogram landbouwproducten wordt gebruikt als voedsel. Het overige gedeelte is landbouwafval. Het gaat hierbij om miljarden tonnen agrarisch restmateriaal dat nog prima gebruikt kan worden voor andere doeleinden. Helaas gebeurt dit nog (te) weinig, maar PaperWise brengt hier verandering in! Het merk PaperWise produceert namelijk papier en karton dat gemaakt is van landbouwafval zoals bladeren en stengels die bij de oogst normaal verloren zouden gaan.

PaperWise Blokzeep

Waarom is PaperWise duurzaam?

PaperWise produceert duurzaam papier en karton met 100% groene energie. Uit onafhankelijk milieuonderzoek blijkt dat PaperWise 47% beter is voor het milieu dan FSC-papier van houtvezels en 29% beter dan gerecycled papier. Daarnaast voldoet PaperWise aan de hoogste kwaliteitsnormen en merk je geen kwalitatief verschil tussen het papier van PaperWise en andere A-merken papier en karton.

PaperWise mijlpalen tot nu toe

In 2015 is PaperWise opgericht en ze hebben sindsdien al veel resultaat geboekt. PaperWise heeft…

  • Meer dan 1500 klanten in 19 landen
  • Al ruim 9 miljoen kilo landbouwafval een tweede leven gegeven als papier en karton voor drukwerk en verpakkingen
  • 500.000 kg CO2 bespaard door landbouwafval niet te verbranden (gelijk aan de uitstoot van 8500 auto’s die een jaar lang rijden)
  • 500 bomen laten staan door landbouwafval te transformeren tot hoogwaardig papier en karton
  • Bij elkaar 25,5 km² ontbossing voorkomen, oftewel 2600 voetbalvelden

Geloof jij net als wij in een circulaire economie waarbij afvalstoffen weer grondstoffen worden? Dan is onze crème deodorant perfect voor jou.

Wil je een Blokzeep crème deodorant bestellen? Klik dan hier.

Wil je meer informatie over onze crème deodoranten? Klik dan hier.

Ontvang 10% welkomstkorting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En shop je eerste Blokzeep met 10% korting. Ga jij samen met ons voor een plasticvrije badkamer?

Ontvang 10% welkomstkorting

Hoera!

Het aanmelden voor de Blokzeep nieuwsbrief is gelukt! Jouw persoonlijke kortingscode is: 

JPBYS9EW (tip: kopieer hem hier meteen)

Deze kan je meteen gebruiken en is vanaf nu 7 dagen geldig! Geen zorgen, je krijgt hem ook nog in je mail.